Вир (филм)

Недавно се у разровору са пријатељем подсетих да постоји наш играни филм са истим именом које носи и овај блог. Већ је протекло довољно времена да ми потпуно исклизне из активног сећања али је његова идеја вероватно остала да делује. Могу рећи да ми је при отварању блога у свести више био присутан Поов „Силазак у Маелстром“. У сваком случају, ако немате ништа против егзистенцијалистичких психо-трилера погледајте филм, верујем да ћете бити задовољни, макар због тематике коју сматрам изузетно вредном пажње.

Радња филма је смештена у прву половину деведесетих година из угла младих, о њиховим напорима да пронађу себе док их околности вуку на дно. Филм чине три приче, свака прати различитог јунака током 48 сати када у њиховим животима долази до великог преокрета.

„Корени мржње“ прати вођу групе скинхеда, Богдана. Његов бес и агресија, које му је несебично у кости утерао отац сталним батинама и беспотребним кажњавањем, изазива у њему ерупцију мржње према себи и целом свету, води га на дно.

„Сумрак идола“ прати Калета, последњег преживелог пуцача из једног познатог клана. Штити га стриц из Државне безбедности, све док Кале још једном не претера.

Прича „Вир“ прати Грофа, уметника-цртача графита који је био мобилисан и завршио са траумом из рата од које се још није опоравио. Цео свој живот је посветио цртању графита са једном посебном темом-виром. Сигуран је да када га нацрта онако како треба, нестаће сенке прошлости са којима живи.

Режија: Бојан – Вук Косовчевић

Улоге: Небојша Ђорђевић, Срђан Пантелић, Ненад Окановић, Емир Кустурица, Мирјана Карановић, Драган Николић, Милорад Мандић Манда, Иван Ивановић, Иван Зељковић, Иван Гавриловић, Мирослав Ђуричић, Марина Воденичар, Ивана Јовановић, Дијана Савановић, Јелена Матијашевић, Милан Ковачевић, Борис Јагер, Александар Кањевац

ТВ програм
Advertisements

2 мишљења на „Вир (филм)

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s